Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μαγειρική σόδα!

 

Με την ονομασία σόδα χαρακτηρίζονται δύο ενώσεις του νατρίου: 
Α) το διττανθρακικό νάτριο NaHCO3 που είναι η μαγειρική σόδα ή σόδα φαγητού ή αρτοποιίας, σε μορφή λευκής σκόνης και
β) Ανθρακικό νάτριο-Carbonate Soda, ή σόδα της πλύσεως, με λευκή κρυσταλλική μορφή. Εδώ αναφερόμαστε στη μαγειρική σόδα της οποίας οι ονομασίες μαρτυρούν ότι στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε κυρίως στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική ως διογκωτική ουσία «baking soda, baking powder», αλλά και ως χωνευτικό.

 6 μυστικα ομορφιας!
1. Απολέπιση για το δέρμα σας με πάστα σόδας. Ανακατέψτε 3 μέρη μαγειρική σόδα σε 1 μέρος νερού. Τρίψτε την πάστα σε οποιαδήποτε από τις περιοχές του δέρματος που αισθάνεστε ότι είναι ξηρό και τραχύ, όπως αγκώνες στα γόνατα, τα πόδια και τα χέρια. θα κάνει το δέρμα απαλό και ανανεωμένο.
2. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού, μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σας. Πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως, αλλά αφήστε το σαμπουάν για μερικά λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Η μαγειρική σόδα βοηθά να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού που μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας
3. Ψεκάστε με λίγη μαγειρική σόδα τις λιπαρές περιοχές των μαλλιών σας ως ένα ξηρό σαμπουάν, αν δεν έχετε χρόνο για να τα πλύνετε με κανονικό σαμπουάν. Χτενίστε τη σόδα μέσα στα μαλλιά σας απαλά και στη συνέχεια στεγνώστε τα με δροσερό αέρα για μερικά δευτερόλεπτα.
4. Τρίψτε τα νύχια σας με μαγειρική σόδα και νερό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες και την βρωμιά. Για μια πλήρη απολέπιση νυχιών, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα.
5. Λευκαίνετε τα δόντια σας με ένα μείγμα από μαγειρική σόδα, νερό και μια πρέζα αλάτι. Βουρτσίστε τα δόντια σας, για 20 ημέρες, με αυτό το μείγμα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα δόντια σας και να γίνει πιο φωτεινό το χαμόγελό σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε γαργάρες με μαγειρική σόδα για την άσχημη αναπνοή. Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα μαγειρική σόδα. 
6. Προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα ζεστό μπάνιο για ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο. Η μαγειρική σόδα θα εξουδετερώσει την οσμή του σώματος, φεύγει ο ιδρώτας και μαλακώνει το δέρμα σας. Η ενυδάτωση σε μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα καλή για το δέρμα με εξανθήματα, πληγές ή φαγούρα, ξηροδερμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου