Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πως είναι σήμερα οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον «Ιησού»

Δείτε πως είναι σήμερα οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον «Ιησού»
Είναι αλήθεια πως σχεδόν όλοι όσοι ενσάρκωσαν τον Ιησού είδαν την καριέρα τους να..εξαφανίζεται! Σαν κατάρα ακολουθεί πολλούς ηθοποιούς ο συγκεκριμένος ρόλος.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Ο καλύτερος «Χριστός» της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής ιστορίας, ο πρωταγωνιστής του δράματος του Franco Zeffirelli, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», σήμερα είναι αγνώριστος! Μπορεί να έχει μείνει στις μνήμες όλων μας ως 31 ετών με μακριά καστανά μαλλιά, αλλά πλέον έχει μεγαλώσει και έχει αφήσει πίσω του την υποκριτική. Ή καλύτερα η υποκριτική τον άφησε, αφού ο ηθοποιός συνέχισε να δουλεύει σε βρετανικές και ευρωπαϊκές παραγωγές, αλλά οι πόρτες του Hollywood έκλεισαν διαπαντός για αυτόν. Οι παραγωγοί θεώρησαν ότι το κοινό τον είχε ταυτίσει απόλυτα με τον ρόλο του Ιησού.
xristos.JPG
«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»

Και ο Έλληνας "Χριστός" όμως δεν ξέφυγε. Ο Αλέξης Γκόλφης που πρωταγωνίστησε στο σίριαλ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» χάθηκε από προσώπου γης μετά την προβολή της ταινίας.
Είχε παίξει σε σειρές, αλλά έμεινε γνωστός ως Ιησούς. Ο Αλέξης είχε παραδεχθεί ότι ο κόσμος τον αναγνώριζε συχνά στο δρόμο και τον σταματούσε , βλέποντας στο πρόσωπό του εκείνο του Χριστού. Τελευταία του εμφάνιση ήταν σε μεσημεριανή εκπομπή όπου μιλούσε, με αξιοπρέπεια, για το δράμα που ζούσε. Το 2007 έφυγε από τη ζωή. Ο ηθοποιός πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Το 2007 ήταν μόλις 59 ετών, μόνος και αβοήθητος. Ζούσε σε ένα άθλιο δωμάτιο στα Πατήσια, ενώ κατά κύριο λόγο κοιμόταν σε ένα παγκάκι στην πλατεία Κολιάτσου και έψαχνε στα σκουπίδια για φαγητό. Ο θάνατός του έγινε γνωστός μετά από δύο μήνες, στις 9 Οκτωβρίου 2007, όπου και βρισκόταν στο νεκροτομείο αλλά δεν τον είχε αναζητήσει κανείς.
Ο Αλέξης το τελευταίο διάστημα της ζωής του έπινε και έπαιρνε ουσίες. Η ΕΡΤ τιμώντας την προσφορά του καλλιτέχνη και παλαιού συνεργάτη της, αποφάσισε να γίνει η κηδεία του με δαπάνη της.
gkolfis.jpggkolfis alex twra.png


«Ο Βασιλεύς των βασιλέων»
basileuis basilewn.jpg
jefreey.jpg

 Ο Jeffrey Hunter αγαπήθηκε ιδιαίτερα μέσα από την επανέκδοση της ταινίας «Ο Βασιλεύς των βασιλέων»ως Ιησούς. Σε ηλικία 42 ετών είχε τραγικό θάνατο έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο και αιμορραγία.

«Ο Τελευταίος πειρασμός»
peirasmos.jpgwilliam_defoe.jpg
Σφοδρή κριτική δέχτηκε η ταινία με πρωταγωνιστή τον William Dafoe του Martin Scorsese το 1988 βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. Ο William ήταν ένας από τους λίγους ηθοποιούς που δεν στιγματίστηκε από τον ρόλο. Έχει παίξει σε αρκετές ταινίες από τότε και σήμερα είναι πασίγνωστος στο ευρύ κοινό.

«Jesus»
jesus.jpgjeremy_sisto.jpg
Ο «Jesus», Jeremy Sisto από την μίνι σειρά του Roger Young για ένα μεγάλο διάστημα είχε πιστέψει πραγματικά πως είναι ο Ιησούς και δήλωνε «ο λόγος που με επέλεξαν για τον συγκεκριμένο ρόλο είναι επειδή είμαι όμορφος. Ακόμα πάντως μου λένε στα μπαρ να μετατρέψω το νερό σε κρασί»…. Πλέον παίζει στη σειρά «Νόμος και τάξη» και παρά το γεγονός ότι έχει βάλει κάμποσα κιλά παραμένει όμορφος και φίρμα στις γυναίκες. Ενώ φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον ρόλο του Ιησού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου