Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι το κατακάθι του καφέ μπορεί να σου χρησιμεύσει σε κάτι; Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους κόκκους καφέ.


Είχες σκεφτεί ποτέ ότι το κατακάθι του καφέ μπορεί να σου χρησιμεύσει σε κάτι; Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους κόκκους καφέ.

Διάβασε παρακάτω 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τον καφέ και θα εκλαγείς από το πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι ένα κατακάθι..

1. Φτιάξε παγάκια από καφέ

Μην πετάς τον καφέ που σου έχει απομείνει στην καφετιέρα. Ρίξ’τον σε μία παγοθήκη και φτιάξε παγάκια από καφέ. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ μπορείς να βάλεις αυτά τα παγάκια αντί για παγάκια από νερό. Με αυτό τον τρόπο δε θα αραιώσει ο καφές σου.
2. Απολέπισε το δέρμα σου
Για πιο απαλό δέρμα, ανάμειξε κόκκους καφέ με μία λοσιόν σώματος και θα φτιάξεις ένα τέλειο απολεπιστικό.
3. Ανανέωσε τον αέρα
Για να διώξεις οποιαδήποτε άσχημη μυρωδιά από την κουζίνα σου βάλε ένα μικρό μπολ με κόκκους καφέ όπου θέλεις και θα φύγουν αμέσως οι μυρωδιές.
4. Πλύνε τα χέρια σου

Απαλλάξου από τις επίμονες και άσχημες μυρωδιές που μπορεί να έχουν τα χέρια σου μετά το μαγείρεμα πλένοντάς τα με λίγο καφέ.
5. Εξάλειψε την κυτταριτιδα

Διώξε την κυτταρίτιδα με ένα εύκολο τρικ: Ανάμειξε ζεστό κατακάθι καφέ με λάδι για μασάζ και τρίψε το δέρμα σου με αυτό. Η καφεϊνη θα βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας.


6. Διώξε τα ζωύφια

Αν θέλεις να διώξεις τα έντομα  (κυρίως τα μυρμήγκια και τους γυμνοσάλιαγκες) από κάποιο σημείο του σπιτιού σου ψέκασε με κατακάθι καφέ στο σημείο που θέλεις. Τα έντομα θα απομακρυνθούν αμέσως.
7. Δώσε λάμψη στα μαλλιά σου
Πολλοί ειδικοί λένε πως ο καφές είναι το μυστικό για λαμπερά μαλλιά. Φτιάξε ένα ποτήρι καφέ, άστο να κρυώσει και ρίξτο σε βρεγμένα μαλλιά. 
 
8. Κάνε μία φυσική βαφή

Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα μπορείς να βάλεις κόκκους καφέ σε ζεστό νερό και να δημιουργήσεις ένα καφέ χρώμα με το οποίο μπορείς να βάψεις τα αυγά σου.

9. Προστάτεψε τον κήπο σου

Για να προφυλάξεις τον κήπο σου από τα κατοικίδιά σου ρίξε κόκκους καφέ και φλούδες πορτοκαλιού στην περιοχή.

10. Καθάρισε τα παπούτσια σου

***Για να φύγουν οι μυρωδιές από τα βρώμικα παπούτσια σου ρίξε λίγους κόκκους καφέ μέσα στις σόλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου