Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΊΧΝΗ ΚΟΠΡΑΝΩΝ!!!

Σοκ: Ίχνη κοπράνων στα κέικ του ΙΚΕΑ!

ΤΡΩΤΕ ΣΚ@Τ@ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ!!!ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ!!!
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!
Σοκ: Ίχνη κοπράνων στα κέικ του ΙΚΕΑ!
http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=170755&artTitle=sok_ichni_kopranon_sta_keik_tou_ikea
Μετά από τα κεφτεδάκια που απέσυρε το ΙΚΕΑ, τώρα και ένα ακόμη αηδιαστικό διατροφικό σκάνδαλο. Σαν να μην ήταν αρκετό το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που εντοπίστηκε σε προϊόντα του σουηδικού κολοσσού ΙΚΕΑ, ένα ακόμα κομμάτι έρχεται να προστεθεί στο παζλ, που προκαλεί τουλάχιστον αηδία.
Όπως αποκάλυψε η σουηδική εφημερίδα GÖTEBORGS POSTEN, εντοπίστηκαν βακτήρια, τα οποία βρίσκονται στα κόπρανα, σε σοκολατένιες τούρτες που πωλούσαν οι καφετέριες του ομίλου ΙΚΕΑ στη Σουηδία.
Την ανακάλυψη έκαναν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές στα τελωνεία όπου έφτασαν οι τούρτες και ακολούθησαν στην καταστροφή 1.800 γλυκών που ονομάζονται «chokladkrokant» (τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας).
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν «ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων».
Ωστόσο παραμένει ασαφές πως τα βακτήρια βρέθηκαν στο εσωτερικό των γλυκών, ενώ, όπως δηλώνουν ειδικοί, δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.
Μάλιστα, η εκπρόσωπος της αλυσίδας επίπλων ΙΚΕΑ Ιλβα Μάγκνουσον, τόνισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Οι τούρτες, οι οποίες παρασκευάστηκαν από τη σουηδική εταιρεία Almondy προμηθευτή του ΙΚΕΑ, αποσύρθηκαν. Ο σουηδικός όμιλος Ikea ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις συγκεκριμένες τούρτες στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.
Η Ikea δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται «chokladkrokant» (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.
Ikea : Προϊόν από τις συγκεκριμένες παρτίδες δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα
«Αναφορικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το προϊόν τούρτα αμυγδάλου με κροκάν (Almond Cake chocolate and butterscotch) και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος στην Κίνα, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η IKEA HOUSEMARKET HELLAS δεν διαθέτει προϊόν από τις συγκεκριμένες παρτίδες», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της εταιρείας Ikea.
«Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Κίνα αφορά σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και δεν σχετίζεται με θέματα υγείας», επισημαίνει η Ikea.

1 σχόλιο: